dilluns, 17 de novembre del 2008

Emissió de La Tertúlia del dissabte 15 de novembre.

Dissabte passat, Joan Papell (CiU); Frederic Recasens (PP); Núria Pons i Jaume Mañé (PSC) van participar en la Tertúlia de Ràdio Valls, on vam parlar del barri Antic i les actuacions que impulsa el govern, de la biblioteca comarcal i el centre d'interpretació Narcís Oller, a més a més de l'oferta formativa de Casa Caritat. Precisament aquest darrer tema ha estat objecte de comentari al bloc: http://www.jaumepros.blogspot.com/

1er Bloc
2on Bloc

1 comentari:

Jaume Pros ha dit...

Acabo d'escoltar el programa La Tertúlia de Ràdio de Valls que es va emetre el passat dissabte. Cap al final del programa es van fer una sèrie d'afirmacions que crec que mereixen una resposta; si més no, perquè davant d'algunes opinions que es van vessar, alguns dels contertulians van demostrar un elevat grau de desconeixement d'allò que estaven parlant i que afecta directament Casa Caritat i, de retruc, la meva gestió com a president durant el breu temps que hi vaig exercir.

Des de Casa Caritat es fa una important oferta de cursos emmarcats dins del programa Espai Formació. I la mecànica és la següent: els tècnics de Casa Caritat presenten regularment una proposta de cursos que, prèvia supervisió de la gerència i la presidència, aprova posteriorment, si s'escau, el consell rector de l'organisme.

Els usuaris, aleshores, s'inscriuen en aquell curs o cursos que consideren que són del seu interès. Si s'arriba a un nombre mínim d'inscripcions prèviament establert, es fa el curs. Així, els cursos que no resulten atractius per als usuaris, queden desestimats i, aleshores, no es fan.

Quant al contingut de l'oferta, cal destacar que són cursos a desenvolupar en un espai relativament breu de temps. Per tant, és evident que no pretenen substituir ni tampoc ser una alternativa a cap oferta formativa reglada.

Val a dir que a Valls, igualment que a d'altres municipis on es fan actuacions similars (com ara Reus), l'Espai Formació està tenint una resposta molt positiva per part de la ciutadania, que pot millorar el seu nivell de català o anglès, aprendre alguna cosa més sobre la història de Catalunya o submergir-se en d'altres cultures gastronòmiques, per posar alguns exemples ben diferents entre ells. Al cap i a la fi, un cert enriquiment cultural sempre ens pot anar bé a tots.

Per això, no entenc les dures crítiques que algunes persones van fer a l'Espai Formació i el tractament, de vegades en to burleta, que va rebre aquest programa formatiu dirigit al conjunt de la ciutadania.

De la mateixa manera, trobo molt poc elegant que el representant del PSC al programa radiofònic necessiti qüestionar la gestió política actual de Casa Caritat, com a reforç argumental a la seva certesa que el proper president (previsiblement l'actual regidor d'ensenyament) ho farà millor. Jo també li desitjo molts encerts al proper president, especialment perquè d'això se'n beneficiarien els usuaris i també l'extraordinari equip tècnic que allà s'hi trobarà.

Amb tot, i només com apunt a aquesta qüestió, potser caldria recordar al representant del meu partit que, malgrat que oficialment encara soc jo el president, no exerceixo com a tal des del passat mes de juny, actuant per delegació un altre membre del PSC.

Concretant sobre el que es va dir a La Tertúlia, he de dir que contraposar els cursos de l'Espai Formació a una suposada manca d'oferta de formació professional resulta un exercici superlatiu d'ignorància. En primer lloc perquè una cosa (uns cursos) no és excloent de l'altra (uns altres cursos); i, en segon lloc, perquè hi ha una certa tipologia formativa que no correspon fer-la a un organisme com Casa Caritat; no ja per manca de recursos, sinó que fins i tot per manca de competències legals per a dur-la a terme.

No obstant això, qualsevol persona que sigui de Valls i que estigui mínimament informada (especialment si suposadament representa el partit que dirigeix políticament Casa Caritat) sap que a Casa Caritat fa 20 anys que es fa una activitat de formació ocupacional que ha rebut el reconeixement i els elogis de moltes altres administracions i estaments, amb un grau d'inserció laboral que, com a vallencs, ens haurien de fer estar, a tots plegats, molt orgullosos.

Curiosament, en els propers dies celebrarem els 20 anys d'escoles taller a Valls. I és per això que, com a vallenc, convido a tothom a participar dels diferents actes que se celebraran. A molts, els pot anar molt bé per a conèixer la feina tan important que es fa, des de fa dècades, a Casa Caritat, i de la qual, els que hem anat passant per allà, ens sentim molt i molt orgullosos, per haver pogut contribuir posant el nostre granet de sorra, encara que sigui petit.